Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Αλμπίνος - οι άνθρωποι ως «θηρεύσιμα είδη»

Αλμπίνος - οι άνθρωποι ως «θηρεύσιμα είδη»






Η τραγική είδηση, για την επίθεση, στην Τανζανία, με ευαισθητοποίησε να υπενθυμίσω, αυτήν την βαρβαρότητα(αποτέλεσμα της εκμετάλλευσης της δεισιδαιμονίας), που – δυστυχώς – υπάρχει, ακόμα, στον 21ο αιώνα κι αποτελεί ένα ακόμα στίγμα για όλη την ανθρωπότητα.

Άνθρωποι, υποβιβάζονται σε «θηρεύσιμα είδη» και κυνηγιούνται από άλλους ανθρώπους – κυνηγούς έναντι αμοιβής! Ένα σαφάρι ανθρώπων στην ήπειρο απ’ την οποία προέρχεται η λέξη...(σαφάρι < αγγλική safari < σουαχίλι, safari : κυνήγι άγριων ζώων στην Αφρική - ως οργανωμένη τουριστική δραστηριότητα).


Η είδηση : Συγκλονίζει βάρβαρη επίθεση κατά αλφικού παιδιού στην Τανζανία


«Σοκ έχει προκαλέσει στην Τανζανία η επίθεση εναντίον ενός 6χρονου αγοριού, το χέρι του οποίου ακρωτηρίασαν άγνωστοι με ματσέτα το περασμένο Σαββατοκύριακο.


Το αγόρι, που ονομάζεται Μπαράκα Κόσμας, δέχθηκε επίθεση το Σάββατο το βράδυ, ενώ κοιμόταν με τη μητέρα του στο χωριό Κιπέντα, στην περιοχή Ρούκουα, στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, όταν άγνωστοι εισέβαλαν στο σπίτι του και του έκοψαν το χέρι με μανσέτα.




Στην Τανζανία οι πάσχοντες από αλφισμό συχνά πέφτουν θύματα επιθέσεων, καθώς τα μέλη τους χρησιμοποιούνται από όσους ασκούν μαύρη μαγεία.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, τουλάχιστον 15 άνθρωποι που πάσχουν από λευκοπάθεια, ιδίως παιδιά, έχουν σκοτωθεί, τραυματιστεί, απαχθεί ή έχουν πέσει θύματα απόπειρας απαγωγής στην ανατολική Αφρική όπου καταγράφεται αύξηση των επιθέσεων κατά αλφικών (αλμπίνων) τους τελευταίους έξι μήνες, ανακοίνωσαν τα Ηνωμένα Έθνη.


Ο Ζέιντ Ράαντ αλ Χουσέιν δήλωσε ότι στοχοθετούνται κυρίως παιδιά.




Μάγοι πληρώνουν έως και 75.000 δολάρια για ολόκληρο το σώμα ενός αλμπίνου, σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό.».


Βλ. : http://news.in.gr/world/article/?aid=1231391666



Αλμπινισμός ή αλφισμός ή λευκοπάθεια – Τι είναι;


Ο αλφισμός ή αλμπινισμός ή λευκοπάθεια είναι πάθηση που εμφανίζεται εκ γενετής σ' ένα άτομο και σαν κύρια συνέπεια έχει το λευκόχρώμα στο δέρμα και στις τρίχες των μαλλιών και ολόκληρου του σώματος, ενώ η ίριδα των ματιών είναι ρόδινη.

Οι πάσχοντες από αλφισμό έχουν λεπτό δέρμα που παρουσιάζει μεγάλη ευπάθεια στις λοιμώξεις, καθώς και σοβαρά προβλήματα όρασης η οποία είναι ελαττωματική και μπορούν να προκαλέσουν αχρωματοψία ή καταρράκτη, ενώ εμφανίζουν και φωτοφοβία. Στις βαρύτερες μορφές του, οι δύο κυριότερες επιπλοκές του αλφισμού είναι η τύφλωση και η εμφάνιση καρκινωμάτων του δέρματος. Αντίθετα, στον μερικό αλφισμό, η πάθηση χαρακτηρίζεται από συγκεκριμένες περιοχές του δέρματος και του τριχωτού στις οποίες λείπει η χρωστική και η μοναδική εκδήλωση μπορεί να είναι μία λευκή τούφα τριχών σε κάποιο άλλο σημείο του σώματος.




Ο αλφισμός προκαλείται από την έλλειψη χρωστικής και οφείλεται σε βλάβη των γονιδίων που καθορίζουν τη σύνθεση της μελανίνης. Η έλλειψη αυτή μπορεί να είναι κληρονομική, μπορεί όμως να είναι και αποτέλεσμα του γενετικού φαινόμενου της μεταλλαγής. Για την εμφάνισή του δεν παίζει ρόλο ούτε η φυλή (παρουσιάζεται σε όλες τις φυλές του κόσμου), ούτε το περιβάλλον και οι κλιματολογικές συνθήκες. Παρ' όλα αυτά, ενώ ο παγκόσμιος μέσος όρος εμφάνισης του αλφισμού είναι 1 στις 20.000 γεννήσεις, σε κάποιους τόπους τα ποσοστά αυξάνονται (στηνΑφρική είναι 1 στις 5.000 γεννήσεις), ενώ σε άλλους μειώνονται (στη Δανία είναι 1 στις 60.000 γεννήσεις).

Για τα άτομα που πάσχουν από αλφισμό ισχύει διεθνώς ο χαρακτηρισμός albino (από τη λατινική λέξη albus που σημαίνει λευκό), ενώ στην ελληνική γλώσσα τα άτομα αυτά ονομάζονται λευκοπαθικά.

Βλ.: http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%BB%CF%86%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82



Αλμπινισμός ή αλφισμός ή λευκοπάθεια στα ζώα και στα φυτά




Στα ζώα τα συμπτώματα του αλφισμού παρουσιάζονται όπως ακριβώς και στον άνθρωπο, ενώ στα φυτά προκαλείται η έλλειψηχλωροφύλλης και αλλάζει το χρώμα των λουλουδιών, π.χ. λευκά άνθη σε φυτά που κάτω από φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε να ήταν κόκκινα.




Βλ. φωτογραφίες ζώων με αλμπινισμό :
http://www.otherside.gr/2013/09/zwa-albino/



Τανζανία : κυνήγι ανθρώπων αλμπίνων




Στην Αφρική όπου υπάρχει το μεγαλύτερο ποσοστό αλφισμού παγκοσμίως και όπου κατά συνέπεια είναι περισσότερο ορατά τα διαφορετικά χαρακτηριστικά της πάθησης, έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα κοινωνικού αποκλεισμού τα οποία εντάθηκαν δραματικά στην Τανζανία στα μέσα του 2008, όταν και αναφέρθηκαν περίπου 35 δολοφονίες και ακρωτηριασμοί ανθρώπων με αλφισμό (ανάμεσά τους και παιδιά) ως «μαγεμένων», κυρίως από οργανωμένες συμμορίες που μισθώνονται από γιατρούς - μάγους της φυλής. Το γεγονός καταδίκασε με ψήφισμά του το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 3 Σεπτεμβρίου 2008.

Βλ. περισσότερα : http://www.kazam.gr/online/node/147006



Η συγκλονιστική ιστορία της αλμπίνο καλλονής Thando Hopa που έγινε μανεκέν






Βλ. : http://www.iefimerida.gr/news/137330/%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CE%BB%CE%BC%CF%80%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%86%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%BD%CE%AD%CE%B3%CF%81%CE%BF%CE%B9-%CE%BC%CE%B5-%CE%BB%CE%B5%CF%85%CE%BA%CF%8C-%CE%B4%CE%AD%CF%81%CE%BC%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BE%CE%B1%CE%BD%CE%B8%CE%AC-%CE%BC%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CE%AC-%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CF%84


Επισκεφτείτε : Αλμπίνος, η λευκοπάθεια στη ζωή μας


https://www.facebook.com/pages/%CE%91%CE%BB%CE%BC%CF%80%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%B7-%CE%BB%CE%B




Τάσος Καραντής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου